کریم بهرامیپور، مسئول اداره امور واحدهای آموزشی حوزه آذربایجانشرقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، اظهار داشت: تعداد اساتید حوزه استان از 60 نفر در سال 1390، به بیش از 150 استاد افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: برنامهای مدون برای اداره واحدهای اموزشی و مدارس علمیه در سطح کشور تدوین و نگارش شده که این قوانین و آییننامهها هر سال مورد بررسی و تجدید نظر قرار میگیرند. در سال های گذشته نظام جامعی برای ارزیابی مستمر و مدون اساتید طراحی شده که مرحله به مرحله در مدارس کشور و استان اجرایی شده است.
کارشناس اداره امور واحدهای آموزشی آذربایجانشرقی به ارزیابی سالانه اساتید حوزه این استان اشاره کرد و گفت: طبق قوانین و آییننامههای موجود، عملکرد اساتید مدارس استان در هر نیمسال مورد ارزیابی قرار گرفته و از اساتید برتر و موفق تقدیر به عمل میآید.
بهرامیپور ایجاد هماهنگی اساتید با برنامهها و سیاستهای نظام آموزشی حوزه را به عنوان یکی دیگر از اقدامات انجام گرفته برشمرد و گفت: پیش از این و با روش تدریس سنتی، مشکلاتی از قبیل عدم تعادل میزان تدریس با حجم کتابها وجود داشت که با تدوین و تصویب ساعات درسی، اساتید موظف به تدریس میزان معینی شدند که موجب برطرف شدن کاستیهای موجود در این زمینه شد.
وی اضافه کرد: مدیریت حوزه استان اهتمام ویژهای در خصوص ارتقا سطح تحصیلی اساتید دارد و قدمهای بزرگی در این خصوص برداشته شده، پایه تحصیلی اکثر اساتید بالای سطح دو است و تعداد 40 نفر از اساتید حکم تدریس پایه هفت تا ده را دارند.
مسئول اداره امور واحدهای آموزشی آذربایجانشرقی ادامه داد: بومیسازی اساتید یکی از دیگر اولویتهای کاری مدیریت استان است و سعی کردهایم 80 درصد اساتید بومی مدارس شهرستانها باشند. همچنین در راستای سطح علمی و نگرشی اساتید، تاکنون بیش از ده جلسه دانش افزایی و 5 همایش در رابطه با مسائل سیاسی و منطقهای از سوی مدیریت استان برگزار شده است.
وی از فعالیت 18 مدرسه علمیه در سطح استان خبر داد و گفت: تعداد 6 مدرسه علمیه پس از سال 1390 در استان آذربایجانشرقی تأسیس شده است.
مسئول اداره امور واحدهای آموزشی آذربایجانشرقی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای کاهش مسائل مدارس علمیه، اظهار کرد: در راستای برطرف کردن مشکلات، تلاش داریم هیئت امنای مدارس را فعال کنیم تا امورات مختلف از طریق آنان حل شود. هم اکنون هیئت امنای شش مدرسه استان فعال است و مسائل جانبی از این طریق حل و فصل میشود.
بهرامیپور همچنین به ایجاد کرسی درس خارج در تبریز اشاره کرد و افزود: کرسی درس خارج فقه و اصول به صورت رسمی در تبریز برقرار شده و امکان تحصیل در این درس به صورت حضوری و غیر حضوری برای اساتید فراهم شده است.
وی در بخش پایانی صحبتهایش با تأکید بر اینکه در سالهای گذشته پیشرفت محسوسی بهلحاظ کمی و کیفی در رابطه با سازماندهی اساتید رخ داده، خاطرنشان کرد: امیدواریم اقدامات صورت گرفته به پویاتر شدن حوزهها کمک کرده و منویات مقام معظم رهبری در این خصوص عملیاتی شوند.
نظر شما